Ötletek

Jártomban-keltemben mindig jó ötleteket látok/hallok/kapok kollégáktól. A mai kompetenciamérésen mérésbiztosként jártam Újpesten egy közgazdasági szakközépiskolában – és ha már ott jártam, “meglátogattam” a helyi kollégát is a könyvtárban. Beszélgetés közben merült fel egy jó ötlete: miért ne ajánlhatnánk fel mi, iskolai könyvtárak is egymásnak leselejtezés előtt a feleslegessé vált könyveinket, folyóiratainkat? Ez a blog helyet adhatna az ilyen felajánlásoknak, cseréknek is.

Persze nem a végképp használhatatlan dolgokra gondolunk, hanem fölöspéldányok cseréjére, vagy az adott iskolában már nem használatos tankönyvcsaládokra, drága nyelvkönyvekre, amelyeket más iskolában még használnak esetleg, stb. Arra kérünk mindenkit, hogy a felajánlott szerző/cím listákat küldje el megjegyzésként a blogra. A kategóriák közül baloldalon válasszátok a Csere/fölöspéldány kategóriát, és ezekhez a bejegyzésekhez tudjátok így ti is hozzáfűzni a magatok ajánlatát.

A név, e-mail cím megadásakor a szövegben az @ jelet helyettesítsétek a ‘kukac’ beírással, így megelőzhető a spamek özöne a postafiókotokban.

Akinek nagyon hosszú listája van, az adja meg a könyvek témáját, a szakterületet, és az érdeklődőknek közvetlenül elküldheti e-mailben a részletes listát. Egyéb – a témába vágó – ötleteket, javaslatokat is elküldhettek megjegyzésként ide.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: