MKE jubileumi kiadvány

MKE_tört

KTE_tört

Elkészült A Magyar Könyvtárosok Egyesületének története 1935-2009 című, a szervezet múltjához és jelenéhez, szakmai tekintélyéhez méltó, tudományos igényű összeállítás. Bényei Miklós átfogó tanulmánya tekinti át az egyesület egészének történetét, kiegészítve kronológiai táblázatokkal, adattárakkal (az egyesület kitüntetettjei, a mindenkori tisztségviselők névsora), saját kiadványok listájával, valamint az egyesületről megjelent közlemények válogatott bibliográfiájával. A szervezetek önálló bemutatkozásra kaptak alkalmat a kötetben, amelyet számos fénykép illusztrál.

A jubileumi kiadvány bemutatását több alkalomra és több helyszínre tervezi az MKE – először az egyesület küldöttközgyűlésén, 2011. március 31-én, 10 órai kezdettel Bényei Miklós, a kötet szerkesztője és Papp István, az MKE egykori főtitkára tartott  ismertetést azOSZK dísztermében.

További részletek az MKE honlapján >>

A kötetben a KTE, illetve történeti elődszervezetének, az Iskolai Könyvtárosok Szekciójának története is megjelent Balogh Mihály közreműködésében – akinek munkáját ezúton is köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: