Megszűnnek a tankönyvek – Dél-Koreában

Kedves Kollégák!

A cím olvastán mi, könyvtárostanárok – túl a tanév végi támogatott (ingyen) tankönyvek visszavételén, de még az év eleji “rohamon” innen – felsóhajtunk: nálunk mikor?

Dél-Koreában a tervek szerint 2015-re kivonják a papírra nyomott tankönyveket, s az összes tananyagot digitalizálni fogják, az iskolákban és az otthon tanulók számítógépeket (tábla PC-ket, okostelefonokat és úgynevezett „okostelevíziókat”) fognak használni. A feltételek Dél-Koreában adottak, nálunk aligha. Pedig számtalan előnye lesz az új rendszernek, pl. a digitális távoktatási rendszert is kiépítik azon gyerekek számára, akiknek egészségügyi okokból nehézséget okozna az iskolába járás… Mi több, ha már az ingyentankönyveket említettem, a koreai kormány a szociálisan rászorulóknak ingyenesen biztosít majd táblagépeket (ha nekünk kell valaha majd azokat is kiosztanunk, akkor is sokkal könnyebb helyzetben leszünk!).

Akit érdekelnek a részletek, a teljes cikket olvashatja itt: http://index.hu/tech/2011/07/05/megszunnek_a_tankonyvek_del-koreaban/

Üdvözlettel,
Cs. Bogyó Katalin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: