eTwinning Magyarország Verseny 2011

eTwinning Magyarország Verseny 2011

Kedves Kollégák!

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltatópontja versenyt hirdet az eTwinning programban résztvevő magyar iskolák számára. A verseny megrendezésének fontos célja, hogy minél mélyebben megismerjük az óvodák és iskolák eTwinninges munkáját, és elismerésben részesítsük a pedagógusokat és diákjaikat eredményes munkájukért.

Amennyiben az Önök eTwinninges csapata megfelel az alábbi feltételeknek, kérjük, jelentkezzenek a versenyre. A korábbi évek tapasztalata az, hogy mind a versenyzőknek, mind a résztvevőknek felejthetetlen élményt jelentett a versenyen való részvétel és persze azok az értékes díjak, amelyeket a tanárok és diákok nyertek a versenynapon.

Helyezéstől függetlenül minden résztvevő értékes eTwinning ajándékcsomagot kap, a csapatok pedig megismerhetik egymás munkáját. A nagyvilágnak is hírül adjuk, mit tudnak a hazai eTwinningezők, hiszen a rendezvényen részt vesznek majd a sajtó képviselői is.

A versenynapra 2011. október 5-én kerül sor Budapesten.

Kik vehetnek részt?

Minden projekt, amelyet 2010. május 1-je után regisztráltak a www.etwinning.net oldalon.  A részvételnek nem feltétele a projekt lezárása, jelenleg futó projektek is indulhatnak. Egy iskolából korlátlan számú projekt nevezhető, amennyiben a verseny feltételeinek megfelelnek. A versenynapon minden induló projekt esetében maximum 10 fő vehet részt.

A jelentkezés menete

A jelentkezés két körből áll:

1.    Csak azok a csapatok vehetnek részt a versenyben, amelyek elnyerték a Nemzeti minősített eTwinning projekt cím-et. Ezt személyes eTwinning munkafelületük Projektek oldalán a Logó címszó alatt tehetik meg. A minősítésre szeptember 19-én reggel 9 óráig kell jelentkezni azoknak, akik a hazai versenyen részt kívánnak venni. A Nemzeti minősített eTwinning projekt cím-ről bővebben itt olvashatnak: http://www.etwinning.net/hu/pub/awards/quality_labels.htm.

2.   Ezt követően a csapatok 2011. szeptember 23-án reggel 9 óráig jelentkezhetnek az online regisztrációs felületen (hamarosan elérhető lesz).

Kategóriák

A hazai verseny a következő négy kategóriában zajlik:

Korosztályi kategóriák

1.      Óvoda és általános iskola alsó tagozat

2.      Általános iskola felső tagozat

3.      Középiskola

Speciális kategória

4.      Aktív állampolgárság , illetve közösségi/önkéntes munka témakörében indított projektek

A regisztráció során meg kell jelölni, hogy az iskola melyik kategóriában kíván nevezni. Ugyanaz a projekt nevezhető a korosztályi és a speciális kategóriában is. Ekkor az online jelentkezési lapon mindkét kategóriát be kell jelölni.

Minden kategóriában minimum 3 csapat jelentkezését várjuk. Amennyiben nincs megfelelő számú jelentkező, a kategóriák összevonjuk és a következő két korosztályi kategóriában indulhatnak majd a jelentkezők:

1.      Óvoda és általános iskola

2.      Középiskola

A verseny menete

A versenyre jelentkező valamennyi iskola meghívást kap az október 5-én tartandó versenynapra. Minden jelentkezőnek 20 perc áll rendelkezésre projektje bemutatására. A bemutató a csapatok által kiválasztott formában történhet. A felkészülésben a projektvezető tanár is részt vehet, de a versenynapon kizárólag a diákok mutathatják be a projektet. Az esetleges technikai, egyéb igényeket csapatonként egyeztetjük.

Nyeremények

A helyezést elért csapatok – értékes ajándékutalványon kívül – lehetőséget kapnak arra, hogy egy napot maradjanak Budapesten és részt vegyenek a másnap (október 6.) megrendezendő eTwinning gyereknapon. A helyezést elért csapatok szállását az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. fizeti.

Utazás

Vidéki csapatok számára a verseny helyszínére utazás költségeit szintén az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. fizeti. Távolról érkező csapatok esetében igyekszünk transzfer buszt biztosítani. Kérjük, hogy azok a csapatok, akik ezt a lehetőséget szeretnék igénybe venni, mielőbb adják le jelentkezésüket.

Értékelés

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szakértői zsűrizik a versenyt, akik a helyszínen  pontozzák a csapatokat és szükség esetén további kérdéseket tesznek fel a diákoknak. A maximálisan szerezhető pontszám: 25 pont. A zsűritagok egyénileg pontoznak, a pontszámok végül  összeadódnak.

Kapcsolat

Minden jelentkezővel felvesszük e-mailben a kapcsolatot  a regisztráció lezárása után. Amennyiben kérdésük lenne, kérjük, hogy írjanak a tvergyak.klaudia@educatio.hu ésszabo.zsofia@educatio.hu e-mail címekre, vagy hívjanak a 06 1 477 3172-es a számon.

Üdvözlettel:

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltatópont csapata

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: