Netre fel!

Kedves Kollégák!

A KIT Hírlevélben bukkantunk az alábbi hírre, amely jó példa lehet az iskolai és a közművelődési könyvtárak együttműködésére.

Netre fel! — gyerekek információszerzési ismereteit fejlesztik c. írás a Zalai Hírlap cikke alapján tudósít a Netre fel! elnevezésű 7-8. osztályos diákok számára szervezett tudáspróba eredményéról.

Megnéztük a zalaegerszegi Apáczai János Általános Művelődési Központ Könyvtárának a honlapját, ahol megtalálható a felhívás és a honlap, amelyen keresztül az egész verseny zajlott. Itt a határidőkön és feladatokon túl a csapatokat további tudnivalókkal, tudástárral és videóbejátszásokkal segítették a szervezők. Érdemes alaposan áttanulmányozni az egész holnapot!

A Zalai Hírlapban megjelent összefoglaló a versenyről:

“A 7-8. osztályos zalaegerszegi és városkörnyéki tanulóknak meghirdetett versenyben 8 csapat jutott el a vetélkedés végéig – tudtuk meg Ambrus Adrienntől, a könyvtár munkatársától. A feladatok megoldásából kitűnt, a gyerekek nem csak játékra használják a számítógépet, hiszen rátermetten kezelték az internetes adatbázisokat, könyvtári katalógusokat és tartalommegosztó oldalakat egyaránt, eleve, az egész verseny a neten zajlott. Mindezen túl eligazodtak a digitális könyvtárakban, on-line katalógusokban, linkgyűjteményt készítettek adott témában, továbbá film- és könyvajánlót írtak.”

Gratulálunk a versenyző gyerekeknek és a könyvtáros kollégáknak a remek versenyhez!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: