Beszámoló a KTE közgyűléséről

Budapesten, az OFI-PKM épületében került megrendezésre 2012. november 7-én a Könyvtárostanárok Egyesületének Őszi Szakmai Napja.

Három nagy egységre tagolódott a program. Az első rész az öröm, az elismerés és a kitüntetések átadása volt.

Az iskolai könyvtári világhónap alkalmából meghirdetett: Kalandok a könyvtárban című pályázat eredményhirdetésével, díjátadással és a győztes mű bemutatásával indult a nap.

  1. helyezést az ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskola tanulói Lázárné Szanádi Csilla könyvtárostanár vezetésével nyerték Kata és a lógusok című munkájukkal.
  2. helyezett a Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola diákjai lettek Nyirő Gizella irányításával elkészített munkájukkal: Az éjjel a könyvtárban.
  3. helyezett a szegedi Rókusi Általános Iskola lett Németh Szilvia könyvtárostanár segítségével elkészített pályázatuk A rejtély című.

A pályázati munkák megtekinthetőek az alábbi helyen: http://www.ktep.hu/papirszinhpaly2012_eredmeny

Majd folytatódott a nap a 2012-es KTE emlékérmek ünnepélyes átadásával. Idei kitüntetettjeink:

Tanczerné Jakus Emőke (Életműdíj), Rónyai Tünde (Könyvtárostanári hivatásért), Horváthné Szandi Ágnes (Egyesületért), Murányi Adrienn (Az év ígéretes könyvtárostanára).

Fotók és a díjazottak laudációi a honlapon: http://www.ktep.hu/emlekerem2012

A második részben a KTE tisztségmegújító közgyűlése zajlott le.

A leköszönő elnökségi tagok

Az újonnan felálló vezetőség tagjai: Szakmári Klára (elnök), Dr. Eigner Judit (titkár), Dr. Dömsödy Andrea (alelnök), Donkó Erika (gazdasági vezető), P. Szabó Melinda (pályázati felelős), Cs. Bogyó Katalin (tagnyilvántartó), Rónyai Tünde (irattáros), Kámán Veronika (nemzetközi kapcsolatok), Petri Ágnes (ellenőrző bizottság elnöke), Horváthné Szandi Ágnes (ell. biz. tagja), Zseli Klára (ell. biz. tagja) és Nyirő Gizella (kommunikációs vezető.

Az új elnökségi tagok bemutatkozása a honlapunkon található.

Két könyvbemutató is gazdagította a programot: A Kis KTE könyvek sorozat 5. és 6. kötetével ismerkedtek a résztvevők, melyek Balogh Mihály: A Magyar Könyvtárostanárok Egyesületi élete 1986-tól 2012-ig, valamint Cs. Bogyó Katalin, Dán Krisztina, Dömsödy Andrea: Útmutató a gyakorlóiskolák könyvtárainak szolgáltatásfejlesztéséhez címmel jelentek meg.

A harmadik részben a Köznevelési törvény iskolai könyvtári vonatkozásait emelte ki Szakmári Klára, a KTE újraválasztott elnöke.

Majd Tóth Viktória, a budapesti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium könyvtárostanára a 20/2012-es EMMI rendelet iskolai könyvtári vonatkozásait elemezte.

És végül igazi alkotó jellegű csoportmunkával zárult a nap. Három témakörben lehetett dolgozni: az iskolai könyvtár SZMSZ-e, az iskolai könyvtár SZMSZ-ének mellékletei – a tankönyvtári szabályzat és a könyvtár-pedagógiai program át- és kidolgozásához kaptunk útmutatót.

Kedves iskolai könyvtáros kollégák! Feltöltődve, gazdagodva, ötletekkel és feladatokkal bőven ellátva lettetek útnak engedve. Kívánok nektek jó munkát az előttünk álló hosszú hónapokra!

A rendezvény fotóit megtekinthetitek itt >>

(Fotók: Kámán Veronika)

 

Nyirő Gizella, kommunikációs vezető

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: