210 éves a Nemzeti Könyvtár – Széchényi Emléknap

Az Országos Széchényi Könyvtár 2012. november 27-én ünnepli alapításának 210. évfordulóját.

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt a jubileum alkalmából rendezett programjainkra, amelyeknek mindegyikén díjmentes a részvétel.

Rendszeres irodalmi estünket, a KönyvTÁRlatot is ekkor rendezzük meg ebben a hónapban, ünnepi előadásokkal és a világhírű Orfeo Zenekar koncertjével!

10 kiállítás – ebből kettő csak ezen a napon – 4 tárlatvezetés, 5 könyvtári körséta, 7 előadás 1956-ról, 1 új könyv, beszélgetések a könyvtár múltjáról és a jövőt jelentő ELDORADO projektről, kalandozás a 16-17. században a bujdosó diákokkal, illetve Bethlen Gábor fejedelem könyvtárában, csodálatos barokk muzsika Vashegyi György vezetésével – röviden összefoglalva ezekkel a programokkal várja a látogatókat a Széchényi Emléknapon a nemzeti könyvtár.

Reméljük, Ön is talál az érdeklődésének megfelelőt!

Ízelítő:

15.30-kor nyitjuk meg a jubileum tiszteletére készülő kiállításunkat, Patriae Sacrata Anno 1802 – 1802-ben a hazának szentelve címmel, és mutatjuk be új könyvünket, amelynek címe „Levélben értesítsen engem” , s a nemzeti könyvtár létrejötte alkalmából gróf Széchényi Ferencnek írott korabeli köszöntőlevelekből ad gazdag válogatást. Széchényi-leszármazottak is megtisztelik a megnyitót jelenlétükkel.

11 órakor kezdődik a könyvtár tudományos ülésszaka, idén az új különgyűjteményként működő 1956-os Intézet – Oral History Archívum munkatársainak előadásai hallhatók majd.

Ezen az ünnepi napon természetesen nem feledkezünk meg a könyvtár egykori munkatársairól sem: 13 órától a Nemzedékek kézfogása címmel immár hagyománnyá lett program keretében adják át a tapasztalatokat és a tudást a régi kollégák az újaknak.

17 órától havonta jelentkező irodalmi-kultúrtörténeti programsorozatunk, a KönyvTÁRlat keretében Budavári disputa címmel a 16-17. századi, külföldet járó diákokról hallhatnak az érdeklődők előadásokat, megtekinthetik a diákok különleges emlékkönyveit is. Az emléknapot a világhírű Orfeo Zenekar ünnepi barokk koncertjével zárjuk.

Könyvtári körséták, tárlatvezetések – az időpontok a részletes programban találhatók

Kedvezményes könyvvásár

Programjaink egy részén a résztvevők száma korlátozott, ezért kérjük az érdeklődők előzetes jelentkezését – megjelölve, mely programokat választják – a pr@oszk.hu címre vagy a 06 1 487 8652, 06 1 224-3745- ös telefonszámokon 2012. november 23-ig!

További, részletes információt olvashat a mellékelt teljes programban, illetve a http://www.oszk.hu/rendezvenyek/szechenyi-emleknap-2012 honlapunkon.

Szeretettel várja Önt a nemzeti könyvtár!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: