Felhívás a 2012/2013-as Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyre

Kedves Kollégák!

Az OFI-PKM honlapjára felkerült a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2012/2013. tanévi versenyfelhívása a 7-8. és 9-10. évfolyam számára.

A verseny témája: „Sokszínű világ – a biodiverzitás az irodalomban, a művészetekben és a tudományban”

Fontosabb időpontok:

1. forduló: iskolai forduló időpontját és helyszínét a közoktatási intézmények határozzák meg.

2. forduló: megyei/fővárosi forduló helyszínét a megyei/fővárosi szervezők határozzák meg, az írásbeli időpontja: 2013. március 4., a szóbeli időpontja: 2013. március 4. és március 7. között

3. forduló: az országos forduló időpontja: 2013. április 24-25., helyszíne: az erre külön kiírt pályázatot megnyerő iskolai könyvtár

 

Minden további információ megtalálható a honlapon vagy letölthető innen.

2 hozzászólás

  1. Kedves Kollégák! A Bod Péteres verseny témájának címét inkább nem is mondtam meg a gyerekeknek, mert már az elején elmegy a kedvük az egésztől. Egyszerűen csak azt mondtam, hogy élőlényes téma lesz. Nem lehetne ezeket a címeket “gyerekbaráttá” tenni, kicsit ijesztő (ha egyébként a téma még jó is lehet, bár elég megfoghatatlan) így első hallásra. Azért bátorkodom ezt felhozni, mert ez -mint a többi kollégámmal való beszélgetésből kiderült- nem csak az én véleményem.

  2. Kedves Kollégák! Szomorúan látom a versenyszabályok ismételt változását. Tavalyi tapasztalatimat megírtam a főszervezőknek. Megyénként a legjobb diáknak szerintem tovább kellene jutnia az elért %-tól függetlenül. Főleg a megyei és az országos verseny módszertanának eltérését látva. Korábbi években volt országos fordulóba jutott diákom, aki 3. lett. Az utóbbi években nagyon nehéz az országosba bejutni. A megyei fordulókon viszont nagyon nehéz egyenlő esélyt adni, ha az informatikai feltételek és az állomány rendezettsége, és nagysága nem egyforma! Azért készülünk az idén is! Már csak hivatástudatból kiindulva!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: