“A könyvtáros büszkeség nemzeti napja” Firenzében

Kámán Veronika a KTE nemzetközi kapcsolatok felelőse rendszeresen tallózgat a nemzetközi könyvtári hírek között. Egy érdekes októberi rendezvényre akadt, melyet ezúton oszt meg mindannyiunkkal. Az AIB (az olasz könyvtárosegyesület) hírei között talált egy érdekes hírt.

Érdekes rendezvény lesz Firenzében október 5-én: a mi fülünknek sajátos asszociációkat elindító “Bibliopride”, azaz “A könyvtáros büszkeség nemzeti napja”. A rendezvény nem előzmények nélküli: 2012-ben, Nápolyban már rendeztek ilyet, a 2013-as rendezvény pedig Firenzében lesz, abban a városban, ahol – ahogy a szervezők írják, “egyszerre vannak jelen a nagy történeti könyvtárak, a korszerű közkönyvtári szolgáltatások, a nemzetközi szinten is egyedülálló archívumok és muzeális gyűjtemények”.
A nap mindazok ünnepe lesz, akik könyvtárakban vagy könyvtárakért dolgoznak – tehát nemcsak a könyvtárosoké, de a velük dolgozó munkatársaké is (akik az olvasást népszerűsítik, szerkesztők, beszállítók stb.). A rendezvénynek otthont adó Santa Croce téren bibliostandokat, sátrakat és színpadot állítanak fel, ahol könyvtári szolgáltatásokat, projekteket népszerűsítenek.

A részletes program hamarosan megjelenik itt:
http://www.aib.it/attivita/bibliopride/bibliopride2013/programma-del-bibliopride/

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: