Iskolai könyvtárosok továbbképzése a XXI. Bolyai Nyári Akadémián

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége 1993 óta szervezi meg a Kárpát-medence legnagyobb pedagógus fórumát, a Bolyai Nyári Akadémiát. A három hetes továbbképzőn óvónők, tanítók, reál – és humán tantárgyakat oktató tanárok, iskolai könyvtárosok és vallásoktatók vehettek részt. Idén Csíkszereda, Székelyudvarhely, Torockó, Sepsiszentgyörgy, Szováta, Válaszút és Kolozsvár adott helyet a rendezvénynek.
Az iskolai könyvtáros szekciót két baranyai könyvtárostanár vezette Csíkszeredán. Vass Marianna a komlói „Kökönyösi Oktatási Központ” Nagy László Gimnázium, valamint Nyirő Gizella a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola könyvtárostanárai.
Az idei mottó a „A tanulás tanulása” volt. Összesen 21-en vettek részt a foglalkozásokon Erdély különböző iskoláiból valamint egy szerbiai, vajdasági kolléganő.
A képzés fő célja a hatékony könyvtárosi munkát segítő alapvető könyvtári, pedagógiai, pszichológiai, szociológiai ismeretek, módszerek felelevenítése, elmélyítése, a korszerű könyvtárosi munka végzéséhez szükséges kompetenciák megalapozása és fejlesztése volt.
Bővebben olvashatnak a XXI. Bolyai Nyári Akadémia tapasztalatairól az alábbi linkeken:
http://hriskkonyvtaros.blogspot.ro/2013/07/iskolai-konyvtarosok-tovabbkepzoje-xxi.html
http://komloiujsag.hu/?p=14255
http://www.bama.hu/baranya/kozelet/ket-baranyai-konyvtaros-vezette-a-xxi-bolyai-nyari-akademia-iskolai-konyvtaros-szekciojat-508801

Nyirő Gizella
KTE kommunikációs vezetője

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: