Beszámoló a kerekegyházi regionális szakmai napról

Az iskolai könyvtárban  a gyülekezés idején az érkezők feketekávét, tejeskávét, brióst és teát fogyaszthattak. Kecskemétről és a helyi iskolából voltak kollégák, így 16 fő volt részese a programnak.

10 órakor kezdtünk, amikor a kerekegyházi Móra Ferenc Ált. Isk. igazgatója, Gyurkovics Balázsné köszöntötte a vendégeket, a résztvevőket. Röviden bemutatta az iskolát és méltatta az iskolai könyvtárban folyó munkát.  Kiemelte, hogy fontosnak tartják az iskolai könyvtárat és örül, hogy ma itt ez a találkozó megvalósulhatott, a szakmai kapcsolatok erősítése érdekében is. Bízik abban, hogy a jövőben többször is találkozhatunk majd  itt.

Nagy várakozás előzte meg a Csimota bemutatkozást, de nagyon kellemes meglepetés volt a kollégák számára. Szabadkai Anna személyében egy remek előadót és egy tenni akaró, kreatív pedagógust ismerhettünk meg. A Csimota Kiadó, a Papírszínház, a Könyvmecénás bemutatása, megismertetése tetszést váltott ki. A Papírszínház felhasználási lehetőségei nagyon beindította a kollégák fantáziáját! Szívesen használnák, de a financiális háttere hiányzik annak, hogy megvásárolhassa az iskola. A tervek között azért szerepelni fog!

Az új típusú könyvek megismerése a Csimota Kiadónál is élvezetes program volt. Meg kell tanulnunk, hogy a gyermek fantáziája hogyan aknázható ki és miként tudunk velük együtt dolgozni.

A már megszokott módon ízletes ebéd várta a résztvevőket az iskolában. Az intézményigazgató helyettese volt a segítségünkre az ebéd lebonyolításánál. Kis időre ő is társul szegődött és az igazgató asszony is vissza-visszatért hozzánk a program során.

A délutáni programon Kovács Zsanett a Móra Könykiadó Zrt. marketing és kommunikációs munkatársa mutatta be, mely kiadók kapcsolódnak össze és milyen könyvkínálattal bírnak.
A tematikus bemutatása a kiadói kínálatnak nagyon jó volt. Jó dolognak tartották a kollégák a hírlevelet, amely alkalmazható lesz a pedagógiai munkában.

Örömünkre szolgált, hogy 4 db könyvet a könyvtárunk ajándékba kapott a Móra Kiadótól.

Kerekegyháza, 2014. október 18.

Pintér Julianna

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: