KTE Őszi Szakmai Napja

A Könyvtárostanárok Egyesülete 2014. november 6-án az OFI-PKM dísztermében tartotta hagyományos Őszi Szakmai Napját. „A könyvtárostanári munka támogatása: szaktanácsadás, tanfelügyelet” című rendezvényt a NKA, az OFI és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület támogatta.

Dr. Csík Tibor az OFI – Pedagógiai Könyvtár és Múzeum igazgatóhelyettesének és Szakmári Klára a KTE elnökének köszöntője után az Iskolai Könyvtári Világhónap alkalmából meghirdetett „Kampányolj az etikus forráshasználat mellett!” című diákpályázatok értékelése, és az eredményhirdetés, díjátadás következett. A rendkívül színvonalas pályaművek az alábbi linkről érhetőek el: http://www.ktep.hu/2014kampany_eredmeny

Minden évben a KTE emlékérmek ünnepélyes átadása a nap fénypontja. Idei díjazottjaink több évtizedes könyvtárostanári munkájukért illetve a KTE tevékenységének, munkájának támogatásáért kapták.
Életműdíj: Kozák Ágnes
A könyvtárostanári hivatásért: Kürtösi Zsolt Elemérné
Az egyesületért: dr.Hajdu Ágnes
Szívből gratulálunk nekik!

A Könyvtárostanárok Egyesületének részleges tisztújító közgyűlésével folytatódott a nap. Egyhangú szavazással került a vezetőségbe két új tag: Tóth Viktória titkár és Szlávikné Cséfalvay Krisztina pályázati felelős.
2013-2014-es év elnöki, gazdasági és az ellenőrző bizottsági beszámolók után az Alapszabály módosításának ismertetése (jogszabályi változások, új székhely, az átruházott jogok) majd a 2015-ös tagdíj mértékének megszavazása volt a napirend része.

A KTE az Iskolai Könyvtári Világhónap alkalmából könyvtáros tanárok részére is hirdetett meg pályázatot, „Így tanítom az etikus forráshasználatot” címmel.
A két pályamunka az alábbi linken érhető el: http://www.ktep.hu/OSZN2014

A délután remek előadások sorát adta. Dömsödy Andrea, KTE alelnöke kezdte a sort: Hogyan hivatkozzunk internetről származó forrásokra címmel.

Kézy Ágnes (OFI, TÁMOP 3.1.5, 1. alprojekt: A szaktanácsadói szolgáltatások megújítása képviselője): Az új típusú szaktanácsadás célja, folyamata című előadásában hangsúlyozta a szaktanácsadás támogató, segítő jellegét, mely segít a folyamatos szakmai, módszertani fejlődésben, a tanári kompetenciák és az önreflexiós képesség magasabb szintre emelésében. Segítséget tud nyújtani a portfólió összeállításában is.

Cs. Bogyó Katalin (SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola könyvtárostanára): A tanfelügyelet célja, keretei címmel bemutatta a tanfelügyeleti látogatásra való felkészülés lépcsőfokait, folyamatát, módszereit. A tanfelügyelő az általános pedagógiai szempontoknak, a NAT és a Helyi Pedagógiai Program előírásainak, célkitűzéseinek, feladatainak való megfelelésünket vizsgálja.

Rónyai Tünde (Budapesti Árpád Gimnázium könyvtárostanára): Minősítés, szaktanácsadás címmel tartott mindenkit érdeklő / érintő előadást.

Ezek az előadások is elérhetőek a KTE honlapján: http://www.ktep.hu/OSZN2014

Tolnai József (OFI-PKM) tartott tájékoztatót a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyről.

Könyvbemutató és vásár is volt: Sáráné dr. Lukátsy Sarolta: A szegedi gyermekkönyvtár története 1964 -2014. A szerzővel Savanya Ildikó könyvtárostanár beszélgetett.

Végül Szakmári Klára, a KTE elnöke által összefoglalt egyesületi aktualitások megbeszélésével zárult a nap. Hosszú, fárasztó nap volt, tele lélekemelő, ünnepélyes pillanatokkal, fontos, az egyesület jövőjét szolgáló döntésekkel és mindannyiunk munkáját segítő lényegere koncentráló előadásokkal.
Nyirő Gizella
KTE kommunikációs vezetője

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: