TÜNDÉRKÖNYVTÁROS KERESTETIK

kép1

Bosnyák Viktória írónő, műfordító, számos gyermek- és ifjúsági könyv szerzője azt állítja, hogy tündérkönyvtárosok igenis léteznek! Ők azok az iskolai és gyermek könyvtárosok, akik valamilyen varázslat útján tündérekké váltak. Most arra a nem kis feladatra vállalkozott, hogy felkutatja őket. Ebben segít neki a Kolibri Kiadó kis csapata.
Gyermekekkel foglalkozó könyvtárosok jól ismerik Bosnyák Viki regénytrilógiáját, amely a Békés utcai Általános Iskolában játszódik. Az első kötet az iskolai könyvtárban történő rejtelmes események sorozata, ahol Morcz Aranka könyvtáros kisasszony azért szomorú, mert kevesen látogatják a könyvtárát. Ő pedig – valamilyen bűbáj hatására – egyre csúnyul, vénül, morcosodik és egyre boszorkányosabb külsőt ölt.
Ha dolgok továbbra is ilyen rosszul alakulnak, a könyvtáros tanárnőt nyugdíjazni fogják. Így döntött a Tündérkönyvtárosok Szövetsége.
Kiderül-e, hogy Morcz Aranka tényleg boszorkány vagy tündér talán? Tündérboszorkány?

kép2

kép utolso

A Kolibri Kiadó és Bosnyák Viktória felhívást tett közzé, hogy megtalálják a köztünk élő Tündérkönyvtárosokat.

Az ajánlást az olvasók adhatják le, akik legalább 5 mondatban leírják, hogy miért és kinek ajánlják a fenti címet. Nekik kell megfogalmazniuk, hogy ők tündérnek tartják-e saját könyvtárosukat. Jelölhetnek iskolában tevékenykedő könyvtárostanárokat, gyermekkönyvtárakban dolgozó könyvtárosokat. Azok, akik kellő számú pozitív értékelést kaptak, hivatalosan is megkaphatják ezt a megtisztelő címet. A nagy érdeklődésre tekintettel határidő nincs, a jelöléseket folyamatosan lehet küldeni a felhívásban megjelölt címre.

FELHÍVÁS

kép3

Az első okleveles TÜNDÉRKÖNYVTÁROS csapat oklevél átadása
2014. június 14-én a budapesti Katona József Színházban

kép4A kép bal szélén Menyhártné Sirkó Erika, a budapesti Harmat Általános Iskola könyvtárostanára (A képen látható többi szereplő nem könyvtárostanár, azért nem jelöltünk őket név szerint)

kép5Szabóné Mészáros Ágota a szombathelyi Gothard Jenő Általános iskolából

A második díjátadó ünnepség 2014. december 13-án volt
szintén a Katona József Színházban

kép6Bosnyák Viktória Pandur Emesével a kadarkúti Jálics Ernő Integrált Közoktatási Intézmény könyvtárostanárával (KTE tagja)

kép7Jónásné Bánfi Csilla könyvtárostanár (Kinizsi Lakótelepi Tagiskola, Kaposvár) (KTE tagja)

kép8Fazekasné Sin Gyöngyi(KTE tag) könyvtárostanár tanítványai körében II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Székesfehérvár)

Megalakult a Tündérkönyvtárosok Szövetségének facebook csoportja
https://www.facebook.com/groups/601920356602589/

A csoportnak kizárólag azok a könyvtárosok lehetnek a tagjai, akik a gyerekek szavazatai, és indoklása alapján elnyerték a Tündérkönyvtáros címet. A csoport célja, hogy ezek a kiemelkedően értékes, aktív, kreatív szakemberek tarthassák egymással a kapcsolatot, és szakmailag is segíthessék egymást ötletekkel, tapasztalatcserével, összefogással – mondja Bosnyák Viktória, az oldal szerkesztője. Ha valakinek valamilyen kérdése írhat a tunderkonyvtarosok@gmail.com címre is.
„Posztolhattok bármit, amiről úgy gondoljátok, a csoport többi tagja számára érdekes lehet. Fotókat, ötleteket eseményekről, amiket szerveztetek. Nyugodtan büszkélkedjetek eredményeitekkel, akár ti magatok, könyvtáratok, vagy olvasóitok érték el. Ajánlhattok könyvet, amit kihagyhatatlannak gondoltok, akár gyerekkönyv, akár felnőtteknek való. Megoszthattok az olvasással, a könyvtárakkal kapcsolatos cikkeket, videókat.”

Mi, könyvtárostanárok köszönjük Bosnyák Vikinek, hogy megszépített minket, mert valljuk be a köztudatban a könyvtárosokat undoknak, szigorúnak, túl komolynak is vélik, olyan Morcz Arankáknak tartják, de most már tudjuk, hogy vannak köztünk elvarázsolt tündérboszorkányok is.

kép9Bosnyák Viktória és Petri Ágnes (KTE) könyvtárostanár Móra Ferenc Általános Iskola (Bp-Zugló)

https://www.facebook.com/kolibrikiado/photos/a.199918680117270.39600.192699327505872/690374991071634/?type=1&theater 


Bosnyák Viktória művei: ifjúsági regénytrilógia:Tündérboszorkány, Klott gatya, ne fárassz!, Analfa visszatér,
Anyanyelvi meseregény sorozat: A sirály a király?, Amikor kivirágzott a fánk a fánk, Elek, merre keresselek?, Ezt nevezem, Mese: Mantyusok – Bátorság, Tomi!, Manytusok – Ki van a zsebemben? Puszedli és Habcsók, Szomorú kacagány, Budapesti kis boszorkány? (Wikipédia)

Reklámok

Egy hozzászólás

  1. ❤ Köszönöm kedvességeteket, hogy beszámoltatok a tündérkönyvtárosokról! ❤

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: