Szerzői jog és iskolai könyvtár

Nagy érdeklődés kísérte a KTE Tavaszi Szakmai Napját, mely Budapesten, 2015. április 15-én a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában került megrendezésre. Támogató partnereink: a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület volt.

A köszöntők után a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalát és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testületet Pál Roberta titkárhelyettes mutatta be.

Az előadások a tananyagfejlesztés valamint az iskolai könyvtárat érintő szerzői jogi kérdéseket és a jogi, törvényi hátteret emelte ki mindennapi életből vett, konkrét példákkal szemléltetve. Az előadásokat Dr. Takács Nóra Emese szerzői jogi ügyintéző, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és Dr. Grad- Gyenge Anikó PhD, ProArt tanácsadó tartotta. Plágium az iskolában címmel Knausz Imre a Miskolci Egyetem egyetemi docense tágította ismereteinket, majd a Köznevelési reformok és az iskolai könyvtárak, lehetőségek a TÁMOP 3.1.15-ben és A bibliográfiai hivatkozás tanításának tartalmi, módszertani kérdései címmel Dömsödy Andrea, OFI-PKM munkatársa, a KTE alelnöke adott elő.

A délutáni szekciókban tovább folytatódtak az iskolai, iskolai könyvtári működési dokumentumok szerzői jogi vonatkozásaival, a tananyagfejlesztés, iskolai könyvtári honlap/blog szerkesztésének szerzői jogi vonatkozásaival és a bibliográfiai hivatkozás internetről származó forrásokra témákban a kooperatív csoportmunkák. A szekciókat Dr. Grad-Gyenge Anikó PhD, ProArt tanácsadó, Dr. Takács Nóra Emese, szerzői jogi ügyintéző a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalából és Dömsödy Andrea KTE alelnöke és Rónyai Tünde a KTE irattár és archívum felelőse vezette.
A nap folyamán lehetőség volt a Frecskay János Szakkönyvtár meglátogatására és a HUBBY bemutatkozására is.

A szekciók vezetőinek összegző beszámolói és Szakmári Klára KTE elnökének zárszava után rengeteg új ismerettel, kavargó gondolattal indultunk útnak. Mint eddig is mindig, érdekes témát boncolgattunk remek előadók segítségével, a szekciókban pedig konkrét kérdések megbeszélésére is volt idő, lehetőség.
Sikeres napot zártunk!

Nyirő Gizella
KTE Kommunikációs vezetője

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: