Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja 2018

SZERETEM AZ ISKOLAI KÖNYVTÁRAMAT

Képtalálat a következőre: „iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja”

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az október az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja. A nemzetközi felhívás magyar fordítása:

Ünnepeljük az iskolai könyvtárakat minden októberben!

Az  Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja (ISLM) lehetőséget nyújt az iskolai könyvtáraknak arra,  hogy világszerte válasszanak egy napot, egy hetet vagy az egész októberi hónapot, és felhívják a figyelmet az iskolai könyvtárak fontosságára és remek ünnepet szervezzenek róluk. 

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja 2018-as témája: “Szeretem az iskolai könyvtáramat”, amely az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete (IASL)  által szervezett   “Az iskolai könyvtárak innovációja, információi és hatása” című éves konferencia témáján  alapszik.

Ebben az évben az iskolai könyvtárak által kifejtett hatásra összpontosítunk, és olyan témát választottunk, amely szerintünk mindenki számára (3-20 éves korosztály) elérhető lesz.

Hívjuk őket, hogy ünnepeljék velünk az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapját különböző  projektek és tevékenységek révén, és fejezzék ki, miért szeretik az iskolai könyvtárat. Reméljük, hogy ebben az évben egy csodálatos, a könyvtárak szeretetéről szóló örömünnep szerveződik az iskolai könyvtárakért!

Az nemzetközi hónap  csapata számos olyan tevékenységet támogat, amely részese kíván lenni  az ünneplésnek. Bizonyára neked is van saját elképzelésed arról, hogy miként lehetne a legjobban megszervezni a nemzetközi hónap programjait a könyvtáradban. Nem számít, hogy nagy vagy kicsi az iskola könyvtára, kérjük, fontold meg a részvételt!

A nemzetközi hónap  mindenki számára nyitva áll, függetlenül attól, hogy tagja vagy-e az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezetének  (IASL-nek) vagy nem, kérjük, terjeszd az információt, és indíts el  egy fantasztikus októbert, az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapját.

Ne felejtsd el bemutatni másoknak is a saját hónapodat,  küldj információkat és fotókat az ISLM oldalán található “What People are Doing for ISLM?”  (Mit csinálnak az emberek az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapján?) című oldalra!

Ha kérdésed van  az ISLM-ről, kérjük, lépj kapcsolatba a következő címen: celebrateschoollibraries@gmail.com

Üdvüzlettel:

Breege O’Brien, Chairperson, ISLM

A 2018-as ISLM csapat: Breege O’Brien (Ireland), Sunita Malekar (India), Hosea Tokwe (Zimbabwe), Linda Thiebaud (U.S.A.), Chhavi Jain (India),  Abha Singh (India) and Ms. Ramandeep (India)

August 2018

Egy hozzászólás

  1. […] első közös ötletünk az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjához, a központi témához – Szeretem az iskolai könyvtáramat – kapcsolódott. A […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: