Testvérkönyvtári hírek – 2018 novembere

Pandur Emese

A 2018/2019-es tanévben is folytatódik az egyesület Testvérkönyvtárak programja.

18 könyvtárral bővült a résztevevők köre, így már 46 könyvtár dolgozhat együtt.

Az első közös ötletünk az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjához, a központi témához – Szeretem az iskolai könyvtáramat – kapcsolódott. A testvérkönyvtáras kollégák megkérdezték olvasóikat, miért szeretik az iskolai könyvtárukat. A válaszok ide kattintva olvashatók.

Szintén az októberi hangulatot szerettük volna fokozni, az “Így dolgoztunk együtt a 2017/2018-as tanévben” című pályázatunkkal, kerestük a legkreatívabb testvérkönyvtáras együttműködést.

A pályázat eredménye:

  • “Az év testvérkönytári együttműködése” oklevelet (és könyvjutalmat) Gazda Anna (Budapest) és Seressné Barta Ibolya (Debrecen) testvérkönyvtáras páros vehette át.
  • Oklevéllel jutalmaztuk a hajdúböszörményi együttműködést is, Kovács Anikó és Kovács Márton, valamint   Putovici Tünde (Nagykároly) és Patakfalvi János (Orosháza) munkáját. A pályázatuk olvasható a program blogján.

Nagy öröm volt számunkra, hogy az egyesület által mind a könyvtárostanárok, mind a diákok számára hirdetett pályázatokon testvérkönyvtáras kollégák is részt vettek.

  • Kovács Anikó, a hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola könyvtárostanára első helyezést, Cserlakiné Hagymássy Krisztina, a budapesti Veres Pálné Gimnázium könyvtárostanára harmadik helyezést ért el.
  • Pandur Emese (Kadarkút)  és Szanka Éva (Szeged) könyvtárostanárok diákok számára kiírt pályázaton első és harmadik helyezést értek el tanulóikkal.
    Munkájukat ezúton is köszönjük és gratulálunk!

Folyamatosan dolgozunk a Mátyás, a király című projektünkön az eTwinning felületen, de ebben a hónapban indult el az Egy ropi naplója – egy könyv életre kel című projektünk is.

Karácsonyra ismét könyvajánlóval készülünk, 2019 januárjától pedig reméljük, hogy blogunk még több figyelmet kap, mert egyenként bemutatkoznak majd a testvérkönyvtárak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: