Nekrológ – György Károlyné Rabi Lenke

Szomorú hírt kell megosztanunk veletek. Egykori tagtársunk, kollegánk, György Károlyné Rabi Lenke tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Lenke pályáján magyar-történelem szakos pedagógusként, gyermekkönyvtárosként indult Komárom-Esztergom megyében, az 1980-as években. Iskolai könyvtári szaktanácsadóként kapcsolódott be a KTE elődjének, az MKE Iskolai könyvtáros szekciójának a munkájába. A kapcsolata akkor sem szakadt meg a könyvtárostanári közösséggel, amikor végleg a könyvtári munka mellett kötelezte el magát a komáromi Jókai Mór Városi Könyvtárban. Részt vett szakmai napjainkon, kirándulásainkon.

A helytörténet vált a szívügyévé, kutatott, publikált, szervezett, helytörténet e-könyvtárat hozott létre. 2003-tól nyugdíjazásáig, 2013-ig igazgatóként is helytállt. Munkáját 2012-ben „Komárom város kultúrájáért” díjjal ismerték el, már nyugdíjasként érte a megtiszteltetés, hogy a Komáromi Értéktár Bizottság elnöki feladatával bízták meg.

A helyi, országos szakmai közéletben aktív helytörténész könyvtárosként , a MKE Helyismereti Könyvtárosok Szervezetének tagjaként vett részt. Számtalan MKE Vándorgyűlésen találkozhattunk vele, felidézve a közös élményeket, megvitatva a szakmai aktualitásokat. 

Emlékét megőrizzük!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: