Iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja 2020

Október az iskolai könyvtárak világhónapja, könyvtáraink éves ünnepe.

Találjuk meg a módját az iskolai könyvtárak és a könyvtárostanári szakma népszerűsítésének! Érjünk el minél több tanulót, akik élettel töltik meg az iskolai könyvtárainkat!

 2020-as ISLM témája:

Légy jó! Légy jól!

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Keretrendszer harmadik pontjára építve ebben az évben arra hívjuk a résztvevőket, hogy találják meg a kapcsolódási pontokat a könyvek, olvasmányok, iskolai könyvtárak és az egészség és a jólét között. Reményeink szerint ez a témaválasztás mindenkit megszólít a 3-20 éves korosztályon belül. Olyan projektek megvalósítására biztatjuk a résztvevőket, amelyek az egészségmegőrzés témájához kapcsolódnak. Bízunk abban, hogy a 2020-as világhónap kreatív és fantáziadús világméretű ünnep lesz.

A világhónap munkacsoportja támogatja a hagyományos központi tevékenységeket, amelyekben minden bizonnyal szívesen vesznek majd részt az iskolai könyvtárak, ugyanakkor biztosak vagyunk abban, hogy számos önálló ötletre épülő programmal fogják színessé tenni a világhónapot. Az iskolai könyvtár méretétől függetlenül mindenkit arra buzdítunk, hogy lehetőségeihez mérten vegyen részt a világhónap megünneplésében!

A világhónapi projektek mindenki számára nyitottak függetlenül attól, hogy tagja-e az IASL-nek vagy sem. Kapcsoljunk sebességbe és tegyük nagyszerűvé 2020 októberét az iskolai könyvtárakban! Ne mulasszuk el megosztani, hogy milyen programot szervezünk a világhónapban a “What People are Doing for ISLM” oldalon.

A világhónappal kapcsolatban általános tájékoztatást az islmbookworm2012@gmail.com címen kaphatnak.

A Világhónap Munkacsoport önkéntesekből áll, akik az iskolai könyvtárakért való lelkesedésből csatlakoztak a munkacsoporthoz azért, hogy együtt dolgoznak a világhónap megszervezésén és népszerűsítésén. Örömmel fogadunk minden csatlakozni szándékozót, és kifejezetten számítunk olyan résztvevők jelentkezésére, akiknek az országát még senki sem képviseli a szervezőcsoportban. Szeretnénk támogatást nyújtani abban, hogy az ez évi világhónap is sikeres és élményekben gazdag lehessen!

Tisztelettel:

Ramandeep, Chairperson, ISLM 2020

Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja

Felhívás angolul, innen tölthetőek le a logók és a poszterek is: itt

Nemzetközi projektek:

Könyvjelzőcsere projekt – alkossanak párt egy, a világ másik végén működő iskolai könyvtárral és küldjenek egymásnak saját készítésű könyvjelzőket postai úton. Határidő 2020. október 11.

Regisztrációs link 12 éves és annál fiatalabb tanulócsoportoknak: itt.

Regisztrációs link 12 évesnél idősebb tanulócsoportoknak: itt.

Digitális könyvjelzőcsere projekt – alkossanak párt egy, a világ másik végén működő iskolai könyvtárral és küldjenek egymásnak saját készítésű könyvjelzőket virtuálisan.

Skype projekt – osztályok összekapcsolása a világ más részein élő osztályokkal skype útján.

Egyéb ötletek: kreatív írás, felolvasó alkalom szervezése, tematikus olvasás kihívás, szervezett olvasás, könyv büfé, könyv bingo, könyvkiállítás, könyvbemutató, történetmesélés, történet eljátszása, író-olvasó találkozó vagy illusztrátor-olvasó találkozó

Összeállította, fordította: Pataki Marianna

Szerkesztette: Cs. Bogyó Katalin

2 hozzászólás

  1. […] Iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja 2020 […]

  2. […] a világjárvány okozta bezártságra, szakmai kihívásra reflektálva szervezte meg az októberi Iskolai könyvtárak világhónapjához kapcsolódva az iskolai könyvtári Közelítés-Közvetítés […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: