Iskolai könyvtárak az új tanévben

Kedves Kollégák!

Ezen a fórumon is szeretném megerősíteni, amit kollégáimmal már többször is elmondtunk, a levelezőlistán is leírtunk: az iskolai könyvtárak fenntartását, a könyvtárostanárok munkáját szabályozó törvények és rendeletek nem változtak – még akkor sem, ha a nagy intézményátszervezések közepette egyes fenntartók ezt szeretnék elhitetni, vagy egyéni módon értelmezve megvalósítani.

Az iskolai könyvtárak fenntartása a korábbi rendelkezéseknek megfelelően kötelező, ahol az iskolai könyvtár fenntartása kötelező, ott könyvtárostanár alkalmazása is kötelező – az előírt képesítési követelményeknek megfelelően.

A könyvtárostanárok kötelező óraszáma (= nyitva tartás) ebben a tanévben is 22 óra, amennyiben teljes állásban foglalkoztatják.

Az intézményi átszervezések, integrálódások, esetleges megszüntetések esetére fenntartóknak összeállított javaslatainkat, a vonatkozó jogszabályok gyűjteményét és más dokumentumokat lásd a korábbi bejegyzésben.

Nagyon fontos a jelen helyzetben, hogy tisztában legyünk a törvényi előírásokkal, a kötelezettségeinkkel és a jogszabályok által előírt működtetés feltétleivel – ezért mindenkit arra kérek, hogy a saját érdekében tanulmányozza az előírásokat, rendezze/pótolja intézményi szinten az esetleges hiányosságokat – mert ezek mind védenek bennünket vitás helyzetekben.

A nehézségek ellenére is sikeres és tartalmas új tanévet kívánok minden kollégának!

Üdvözlettel,

Bondor Erika, KTE elnök

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: